29 oct. 2013

DIN NOU UNITI PENTRU O CAUZA NOBILA 27 Octombrie 2013Ieri invitam domniile voastre la un MANIFEST IMPOTRIVA NEDREPTATILOR DE ACASA manifestatie ce urma sa se desfasoare in capitala Spaniei, in Madrid, in fata Ambasadei Romaniei.
Poate va intrebati cum a mers totul, cum s-a desfasurat manifestatia pe care am organizat-o aici la peste 3000 de kilometri de Romania, in Madrid?

Ei bine, TOTUL A FOST PERFECT!!!
Ne-am strans din nou intr-un numar frumos toti CEI CARE SIMT si se identifica cu Romania, cu oamenii nostri dragi de acasa si cu conditiile deplorabile pe care actualul Guvern impreuna cu celelate care s-au perindat la carma tarii in ultimii douazeci de ani le-au instaurat in patria noastra draga. Ne-am reunit noi cei care, chiar daca ne aflam in Regatul Spaniei de multi ani, nu am uitat ca suntem romani, nu suntem indiferenti la strigatele disperate de ajutor ale fratilor nostri, ale milioanelor de familii care-si duc cu greu traiul pe pamantul vitregit de clasa conducatoare. 

A fost frumos, o zi placuta de Duminica, cand lasand comoditatea sau cum spun spaniolii "la siesta" de-o parte, grupul insufletit al romanilor din Madrid a pornit spre Ambasada Romaniei din Regatul Spaniei. Cu mic cu mare, si asta literar vorbind, avand in vedere ca cel mai tinerica manifestanta are doar 1 an de zile iar cel mai in varsta undeva la 60, am iesit in strada informand populatia spaniola de nedreptatile pe care "domniile lor" , indobitocitii politici, le-au adus asupra romanilor de-a lungul timpului. Am vorbit cu toti cei care treceau prin fata Ambasadei, de la varstnici ce-si faceau plimbarea de seara, la cupluri de tineri ce curiosi ne intrebau despre scopul si motivele manifestatiei. De asemenea majoritatea trecatorilor se opreau si isi manifestau solidariatatea cu noi spunand ca admira curajul nostru si ne laudau pentru initiativa noastra. O doamna undeva pe la 60 de ani ne-a spus ca are prieteni romani si ca noi romanii suntem niste oameni muncitori, harnici si omenosi!! Va dati seama ce bine ne-au cazut cuvintele acestei stimabile doamne?
Un alt episod al manifestatiei a fost cel in care dintr-o masina de lux parcata langa ambasada a iesit un domn impreuna cu sotia sa si recunoscand ca suntem romani ne-a spus ca el este spaniol dar ca vorbeste limba romana si ne-a spus "buna ziua", "incantat de cunostinta", "spor la treaba" sau "la revedere" in limba noastra! Va puteti pune in situatia noastra, ce sentimente frumoase si cat de onorati ne-am simtit la auzul acestor cuvinte? A fost INCREDIBIL!!!
O alta secventa din "filmul nostru particular", chiar asa ne-am simtit, ca niste personaje principale intr-un film de actiune...jejejeje, a fost cand, ca de obicei, am salutat politistii insarcinati cu mentinerea ordinii pe durata protestului. In primul rand am remarcat cu satisfactie ca in loc de 3 masini de politie si o duba, cum s-a procedat la penultimul protest, sau de "mascati" precum cei solicitati de AMBASADORUL ROMAN la primele proteste, acum ne asteptau 3 politisti amabili si dispusi sa ne asculte cu privire la motivele protestului. Au ramas la fel impresionati de Romania, de romani in general si de faptul ca au remarcat bunele maniere si civismul compatriotilor nostri de-a lungul diferitelor misiuni sau actiuni desfasurate de ei ca agenti de politie. Mare ne-a fost surprica cand Bogdana Luca, o colega de protest, le-a oferit bomboane ROM, stiti voi de care, la care ei, bucurosi le-au acceptat si cu satisfactie ne-au multumit pentru spiritul nostru generos. 
De data asta am fost "pregatiti tehnic", inarmati cu megafon, pancarte, bentite tricolore, camere de filmat, esarfe tricolore, steaguri cat cuprinde, ne-am vopsit si obrajii in rosu, galben si albastru si multa, multa voie buna... 
Mare ne-a fost bucuria cand am vazut cum o mamica romanca, impreuna cu sotul ei spaniol si cele 2 fetite ale lor au protestat sus si tare alaturi de noi. Eu, personal, am fost impresionat pana in strafundul sufletului cand apropiindu-i fetitei de doar 3 anisori microfonul megafonului ea a strigat cu toata forta: "Pentru Rosia Montana!!!!" Imaginati-va ce rasunet puternic a avut "strigatul" dragii noastre compatrioate...

Apoi, fiecare dintre noi am scandat lozinci in favoarea Romaniei si a unei guvernari drepte si echitabile. Amplificati de puterea megafonului fiecare a spus de unde este de loc din Romania, ce l-a adus la protest, ce isi doreste si ce pretinde de la actuala clasa politica. Asa am ajuns sa reprezentam din nou fiecare zona istorica a Romaniei, fiecare reprezentant demonstrand ca militeaza cu adevarat pentru o Romanie mai dreapta si mai prospera. 

Cum credeti ca te-ai fi simtit TU, cel care citesti aceste cuvinte, daca ai fi fost alaturi de noi pe parcursul celor 2 ore de protest? Vrei sa-ti spun eu?: Ai fi simtit ca renaste in tine spiritul dacic, al tuturor stramosilor tai!!!!

Ei, si uite asa am petrecut intr-o companie minunata alaturi de ceilalti prieteni dragi pe care ni i-am facut acolo, la protest. A fost o zi minunata care s-a incheiat cu semnarea unui MANIFEST, in forma de proces verbal, (asta ca sa demonstram caracterul oficial al manifestatiei romanilor din Madrid), in care ne-am prezentat nazuintele, pretentiile, solutiile si deciziile pe care le-am luat Duminica, 27 Octombrie 2013. Am decis de asemenea sa luam legatura cu Guvernul Romaniei pentru a i le face cunoscute precum si cu reprezentantii comunitatii romanesti din Regatul Spaniei.

Si asa am descris evenimentele de ieri, 27 Octombrie 2013. In speranta ca v-au "miscat" si v-au sensibilizat atitudinea si actiunile noastre, ale romanilor din Madrid, va asteptam sa fiti alaturi de noi cu urmatoarea ocazie - Duminica 2 Noiembrie.
Primiti salutarile noastre oriunde v-ati afla...

Consemneaza:
Gabriel Finias Bonta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario